Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣε αμείωτο βαθμό συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.
Μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες, τονίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν», ακόμη μια νέα πρόκληση τουρκικής προελεύσεως έρχεται να… τεντώσει το σκοινί ανάμεσα στις δυο χώρες, με φόντο το Αιγαίο.
Πρόκειται για τον Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτή Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) , ο οποίος δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter.
«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε», έγραψε σε ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι το παραλήρημα του Τούρκου βουλευτή ξεκίνησε από χθες, Τρίτη (31/01/2017) αναφέροντας: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».


Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου